«Параллель» нагородила переможців конкурсу есе

«Параллель» нагородила переможців конкурсу есе
Переможці конкурсу есе, який проходив серед юних журналістів Донецької області, отримали нагороди від компанії «Параллель». У творчому турнірі взяли участь 12 юнкорів з Добропілля, Краматорська, Бахмута, Слов'янська, Лиману, Дружківки, Олександрівки і Білозерського. Конкурс проходив в рамках освітнього проекту «Media-land» за підтримки нафтотрейдера, Донецького обласного дитячо-молодіжного центру та Національної телекомпанії України «Донецька регіональна дирекція» (телеканал «До ТеБе»).

Юним журналістам було запропоновано дві конкурсні теми – «Заправка майбутнього» і «Як змінять нас соцмережі та Інтернет». Підлітки уявляли, якими будуть АЗС через 10-20 років, визначали причини інтернет-залежності, а також міркували над тим, наскільки сильно впливають соціальні мережі на психіку людини та як їх використати з користю.
Оцінювало роботи учасників конкурсу компетентне журі, в яке увійшли представники компанії «Параллель», Донецького обласного дитячо-молодіжного центру та філії Національної телекомпанії України «Донецька регіональна дирекція» (телеканал «До ТеБе»). Журі відібрало три есе, які повністю відповідали критеріям конкурсу: повнота розкриття теми, дотримання жанру, грамотність, творчий підхід, висловлення власної точки зору та її чіткий виклад в тексті. Крім того, було засновано спеціальний приз за альтернативний підхід до однієї з тем конкурсу.

На першій сходинці переможного п'єдесталу опинилася Анастасія Шеколенко, учениця 9А класу ЗШ №8 з Краматорська. Настя є постійним автором текстів у шкільній газеті «Восьме чудо світу». У своїй роботі школярка виклала цікаве бачення розвитку інтернету і соцмереж, описала «плюси» та «мінуси» оп-line комунікацій. Друге місце посів Ярослав Держак, а третє місце дісталося Владу Солоухіну. Обидва хлопці навчаються в 9А класі НВК №4 з Добропілля і є вихованцями народної студії телебачення і преси "Рожевий слон". Ярослав провів ціле дослідження всіх видів соцмереж, дав їм свою оцінку і висловив свій погляд про майбутнє соцмереж. Його однокласник Влад розмірковував про майбутнє АЗС, припустив, що заправки вже через 10 років будуть багатофункціональними, з величезним спектром послуг. Спеціальний приз отримав Микита Альохін, учень 9Б класу, ЗОШ №8 з Краматорська. Школяр написав дуже романтичне есе, в якому запропонував повернутися до витоків сервісного обслуговування.
«Світ змінюється на очах з неймовірною швидкістю, конкуренція в нашій сфері зростає не менш стрімко. Щоб вистояти та розвиватися, іноді просто необхідний свіжий, незашоренный погляд на речі. Найбільш реалістично майбутнє собі представляє саме розум дитини, ще не обмежений рамками поточного сьогодення. У своїх конкурсних роботах одні школярі пропонували дуже оригінальні проекти заправок майбутнього, на яких будуть впроваджені фантастичні технології та незвичайні послуги. Інші учасники конкурсу зійшлися на тому, що інтернет і соціальні мережі служать не тільки для розваги, але є відмінним інструментом для бізнесу.

Ми не знаємо, ким стануть ці хлопці та дівчата у майбутньому, але одне зрозуміло вже зараз – це обдаровані люди. А «Параллель» готова і далі заохочувати молоді таланти у розвитку творчих здібностей», - підкреслила Олена Хілієнко, генеральний директор компанії «Параллель».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі