Технології АББ дозволять розширити сонячну електростанцію в Дубаї

Технології АББ дозволять розширити сонячну електростанцію в Дубаї
Підстанція на сонячній електростанції Mohammed Bin Rashid зміцнить електромережу Дубая та знизить викиди вуглецю

Компанія АББ отримала замовлення вартістю понад 90 млн. дол. США від провідної енергетичної компанії Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ), Dubai Electricity and Water Authority (DEWA), на будування підстанції Shams на 400 кВ, що інтегруватиме сонячну електроенергію майбутніх етапів підключення сонячної електростанції Mohammed bin Rashid Al Maktoum в електромережу міста. Це буде другою підстанцією, яку АББ поставила для цієї електростанції, що пояснює прагнення компанії забезпечити надійним енергопостачанням споживачів, а також сектори будівництва та інфраструктури поряд з енергетичними компаніями та промисловістю.

Після багатьох років стрімкого зростання та урбанізації, Дубай продовжує бути одним з найбільш швидкозростаючих міст світу, а бурхливе зростання кількості населення та таких галузей економіки, як туризм, збільшили попит на електроенергію. Для того, щоб підвищити енергопостачання та забезпечити досягнення цілей щодо більшого використання електроенергії з відновлюваних джерел, ОАЕ запустили амбітну стратегію чистої енергетики Dubai Clean Energy Strategy 2050, яка має зробити Дубай всесвітнім центром екологічно чистої енергетики та економіки.
Сонячна електростанція Mohammed bin Rashid Al Maktoum розташована у 50 км на південь від Дубая, стала центральною частиною стратегії відновлюваної енергетики Дубаю. Після завершення у 2030 році, ця електростанція обійматиме 214 км2, генеруватиме 5 000 МВт і скорочуватиме викиди вуглецю на приблизно 6,5 млн. тон.

Компанія АББ відповідає за проектування, постачання, монтаж та введення в експлуатацію підстанції Shams на 400/ 132 кВ, яка після завершення матиме загальну потужність понад 2 000 мегавольт ампер (МВА). Коли у 2020 році завершиться 3 етап проекту, і саме в цьому році в Дубаї проходитиме виставка Expo 2020, загальний обсяг електроенергії, виробленої сонячними фотоелектричними панелями, перевищить 1 000 МВт, що значно знизить викиди вуглецю.

«Ми пишаємося тим, що співпрацюємо з компанією DEWA та продовжуємо робити свій внесок у цей знаковий проект нашими новітніми технологіями, що значно підвищать потужність та забезпечать людей екологічно чистою сонячною електроенергією», – зазначив Клаудіо Факін, керівник бізнес-напряму «Енергетичні мережі» компанії АББ. – Інтеграція електроенергії з відновлюваних джерел є ключовим елементом нашої стратегії «Наступний рівень», і наш успішний досвід зміцнює нашу позицію як найкращого партнера для забезпечення більш потужних, інтелектуальних та екологічно чистих електромереж».

«У Дубаї ми маємо комплексний підхід до енергетичної галузі. Ми прагнемо досягти цілей стратегії чистої енергетики Dubai Clean Energy Strategy 2050, яку було започатковано Його Високістю Шейхом Мохаммедом ібн Рашидом аль-Мактумом, віце-президентом та прем’єр-міністром ОАЕ та правителем Дубая. Ця стратегія має на меті забезпечення 75% загального обсягу електроенергії емірату з відновлюваних джерел до 2050 року. Досягнення цілей чистої енергетики вимагає потужності 42 000 МВт чистої електроенергії з відновлюваних джерел до 2050 року. Найбільш визначним проектом для досягнення цих цілей є сонячна електростанція Mohammed bin Rashid Al Maktoum, яка до 2030 року матиме потужність генерації у 5 000 МВт. Загальний обсяг інвестицій складає 50 млрд дирхам. Після завершення, ця сонячна електростанція сприятиме скороченню викидів вуглецю на понад 6,5 млн. тон щороку», – зазначив Його Високоповажність Саїд Мохаммед аль-Тайєр, керівник та виконавчий директор компанії DEWA.

Підстанція від АББ включає постачання розподільчих пристроїв з газовою ізоляцією на 400 та 132 кВ, силових трансформаторів, систем захисту, автоматизації та управління, а також систем спостереження та зв’язку. Підстанція також буде сумісна зі стандартом IEC 61850 для забезпечення підтримки відкритого та безперебійного зв’язку з усіма «інтелектуальними» пристроями. У 2017 році компанія АББ поставила свою першу підстанцію, що з’єднала другий етап сонячної електростанції MBR та інтегрувала 200 мегават (МВт) електроенергії в мережу електропередачі.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі