Унікальний український ударний безпілотник виконав перший політ

Унікальний український ударний безпілотник виконав перший політ
Перший український ударний безпілотник «Горлиця» від «Антонова» успішно пройшов випробування.

Прототип нового тактичного безпілотного літального апарату "Горлиця", розроблений ДП "Антонов", що входить до складу ДК "Укроборонпром", виконав перший політ.

За технічними характеристиками "Горлиця" здатна виконувати різні функції, зокрема вести розвідку, забезпечувати координацію вогню, а також вогневе ураження супротивника, використовуючи ракети "повітря-земля".

Унікальність "Горлиці" полягає в тому, що це перша вітчизняна платформа, яка за своєю вантажопідйомністю здатна нести ударне навантаження. Наразі подібні апарати виробляють лічені країни у світі, в першу чергу, США, Ізраїль, Італія, Франція, КНР, Туреччина. При цьому розробка аналогічних комплексів, зазвичай, потребувала багатомільйонних вкладень та біля п‘яти років. В цей же час, розробка "Горлиці" здійснюється коштом ДП "Антонов".

Безпілотник розроблено для допомоги Сухопутним силам ЗСУ у веденні розвідки вдень та вночі за будь-яких погодних умов та передачі отриманої інформації на командний пункт. У порівнянні з іншими БпЛА він може вести повітряну розвідку більш тривалий час – не менше 7 годин. Тактичний радіус дії становить 120 км, практична дальність польоту – 1 050 км. "Горлиця" розвиває швидкість до 230 км на годину.

"Горлиця" здатна вести оптико-електронну повітряну розвідку видимого та інфрачервоного діапазону. Вона автоматично розпізнає, захоплює та супроводжує рухомі цілі та наводить керовані високоточні боєприпаси. За допомоги БпЛА можна організувати оперативний зв’язок та підтримувати бойові підрозділи, що виконують завдання в тактичній глибині противника.

БпЛА є частиною перспективного мобільного тактичного безпілотного авіаційного комплексу. Він складатиметься з чотирьох таких безпілотників, наземної станції керування та засобів забезпечення старту та посадки літальних апаратів, їх транспортування та ремонту.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі