Виробництво у домашніх умовах: як налагодити швидко

Виробництво у домашніх умовах: як налагодити швидко

Згадайте, скільки ви платите за дезінфікуючий розчин? За ту рідину, яка лежить у вашій сумці. Щоб протирати кожен раз руки після дотику до поручнів у метро та інших поверхонь, де можуть бути бактерії. Не відповідайте. Ми і так знаємо, що ви переплачуєте. Просто тому, що антисептик потрібно не купувати в готовому вигляді, а робити самостійно. Якщо слідувати порадам від ВООЗ та керуватись здоровим глуздом. 

Технологія виробництва

Логіка тут така. Чиновники Всесвітньої організації охорони здоров'я розуміють: неможливо проконтролювати всіх виробників антисептиків. І не можна змусити їх продавати свої вироби дешевше. Хоча більша частина населення планети Земля відчуває фінансові проблеми. Та просто не може собі дозволити купувати дезінфектор щодня. 

 

Перед загрозою зараження ми всі рівні. Як багаті, так й бідні Тому антисептик потрібен усім. Краще за інших для його виробництва підходить така речовина, як звичайний етиловий спирт. Той самий, з якого роблять горілку та інші міцні напої.

 

Але в антисептику його концентрація повинна бути вище, ніж в алкогольних напоях (близько 40%). І нижче, ніж в поставках спирту в заводському упакуванні. Адже, наприклад, етиловий спирт "Альфа" поставляється в концентрації 96%.

 

Для антисептика потрібно концентрація етанолу приблизно на рівні 80%. Тому і рецепт приготування дуже простий. Візьміть спирт у заводській поставці та розбавте його до потрібної концентрації водою. Бажано - дистильованої. Ще можна додати перекису водню. Щоб гарантовано знищити ті мікроорганізми, з якими спирт не впорався. І обов'язково додайте гліцерин. Щоб шкіра рук не пересихала і не тріскалася. Навіть якщо ви вирішите промивати їх антисептиком кожні п'ять хвилин.

Головне − застосовувати щодня

Ми постійно наражаємось на небезпеку. Важливо, щоб пляшечка з рідиною була у вас завжди при собі. Та щоб вона завжди була повною. Адже потрібно протирати руки щораз, коли ви доторкалися до будь-якої поверхні. Особливо, якщо ця поверхня - шкіра іншої людини.

Ми до 2000 разів на день торкаємося шкіри обличчя руками. Тільки уявіть, як при цьому зростуть шанси підхопити інфекцію, якщо руки будуть необробленими.

Умови зберігання

Транспортувати і зберігати антисептик необхідно в герметичній тарі. Спирт має властивість швидко випаровуватися. Навіть дуже швидко. Тому пробки для коньячних пляшок робили з коркового дерева. Така пробка здатна розширюватися після стиснення і тим самим герметизувати пляшку. Щоб не втратити жодного грама цінної рідини.

 

З антисептиком, зробленим на спиртовій основі, та ж історія.

Рецепт від ВООЗ

Головний компонент − спирт медичний. Але підійде й харчовий, міцністю в 96,6%. Ось та пропорція, про яку пише у своїх документах ВООЗ. 

  1. Спирт етиловий - 8,33
  2. Вода - 1,1
  3. Перекис водню - 0,41
  4. Гліцерин - 0,14

 

Готуючи антисептик удома, не забувайте про вимоги техніки безпеки. Подбайте про вентиляцію приміщення та про протипожежний захист. Важкі часи рано чи пізно минуть. Нам лишень треба протриматись ще трішки та зберегти здоров'я.

 

Джерело - https://spirt-opt.to/category/spirt/ 

__________________________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі