YASNO модернізував системи опалення в чотирьох лікарнях Запоріжжя

YASNO модернізував системи опалення в чотирьох лікарнях Запоріжжя
Постачальник електричної енергії та енергоефективних рішень YASNO профінансував і виконав «під ключ» модернізацію систем опалення в трьох лікарнях Запоріжжя, що підвищило їх енергоефективність в середньому на 40%.

Виконані заходи дозволяють забезпечити комфортну температуру в приміщеннях для пацієнтів та персоналу лікарень, а також економлять від 20 до 45% теплової енергії. Фактична економія в опалювальний сезон 2019-20 склала понад 500 Гкал на 3-х об'єктах на суму майже 800 тис. грн. Ще в одній лікарні YASNO виконав аналогічну модернізацію в березні 2020 року.

YASNO почав оновлення систем опалення запорізьких лікарень в 2019 році. Три проекти: тепломодернізація центрів первинної медико-санітарної допомоги №2 і №5, міської клінічної лікарні №2 були завершені в листопаді та грудні минулого року. Четвертий проект – у міській клінічній лікарні №3 — виконано у березні 2020 року. Фахівці компанії реалізували роботи «під ключ»: провели аудит, розрахували енерговитрати і економію, спланували і здійснили роботи, необхідні для того, щоб пацієнтам та медикам було тепло. Розрахунки за проектами підтвердилися і планова економія була досягнута.

В рамках проектів YASNO профінансував і виконав такі роботи по модернізації: автоматизацію з диспетчеризацією роботи теплового пункту в залежності від температури зовнішнього середовища, часу доби та днів тижня; установку датчиків температури в приміщеннях будівлі. Крім цього YASNO забезпечив сервісне обслуговування та моніторинг енергоспоживання на модернізованих об'єктах.

«Термомодернізація лікарень суттєво поліпшить умови перебування в них і дозволить заощадити енергоресурси. Це особливо важливо зараз, коли країна бореться з епідемією COVID-19. Лікарні одні з найбільш важливих і складних об'єктів у бюджетній сфері. Зазвичай вони працюють у режимі нон-стоп, і як правило, цілодобово. Тому ми підібрали оптимальні технології і збудували процес виконання таким чином, щоб не переривати роботу лікарень», - розповів директор YASNO Efficiency Сергій Чулков.

У 2019 році YASNO Efficiency виконав 17 енергосервісних проектів у бюджетній сфері з підтвердженою економією від 20 до 50% теплової енергії. Всього в портфелі компанії 75 реалізованих ЕСКО-проектів з економією енергоресурсів від 20 до 90%, з яких 27 проектів були реалізовані в бюджетній сфері.
______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі