Зігріти країну: до України прибуло третє судно з вугіллям із Колумбії для ТЕС ДТЕК

Зігріти країну: до України прибуло третє судно з вугіллям із Колумбії для ТЕС ДТЕК
Судно з 73 тисячами тонн вугілля марки Г вже прибуло в порт «Південний» Одеської області. Нова партія дозволить ДТЕК продовжити накопичення вугілля на складах теплоелектростанцій, щоб взимку ТЕС стабільно забезпечували Україну світлом і теплом.

В даний час в порту «Південний» здійснюється розвантаження судна. Після чого вугілля відправиться на теплоелектростанції ДТЕК. Станом на 20 вересня запаси вугілля на станціях ДТЕК складають 756 тис. т.

«Уже в жовтні енергосистему України чекають пікові навантаження тому тепловій генерації необхідно буде працювати в посиленому режимі. Для успішного проходження опалювального сезону ми посилено нарощуємо запаси на складах, - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. - За 8 місяців наші шахтарі видобули майже 15 млн вугілля. Також ми законтрактували 388 млн т вугілля за кордоном. Ми хотіли купити вугілля на українській енергетичній біржі за ціною Роттердам +. Однак, всі 12 сесій торгів закінчилися безрезультатно - постачальників за такою низькою ціною не виявилося. Ми продовжуємо робити максимум, щоб наші ТЕС були з вугіллям».

Компанія всього законтрактувала п'ять балкерів з вугіллям з Колумбії. Три вже прибули в Україну, ще одне очікується наступного тижня, і останнє - в жовтні.
____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі