Boeing відновила виробництво 737 MAX

Boeing відновила виробництво 737 MAX
Авіакомпанія Boeing повідомила, що відновила виробництво своєї моделі 737 MAX на заводі в Рентоні, штат Вашингтон.

Boeing повідомляє, що буде поступово нарощувати виробництво літаків 737 MAX в цьому році. У той же час, точна кількість вироблених літаків не називається. Про це пише видання НВ Бізнес.

Нагадаємо, в березні минулого року літак Boeing 737 MAX 8 розбився в Ефіопії всього через шість місяців після авіакатастрофи за участю цієї ж моделі в Індонезії. Всього загинуло майже 350 осіб.

Після трагедії в Ефіопії регулятори по всьому світу заборонили літакам сімейства MAX літати. Дані розслідувань свідчать, що причина авіакатастроф — проблеми з системою управління польотом у літаків сімейства 737 MAX. Авіакомпанії почали відмовлятися від уже укладених з Boeing контрактів на поставку цього типу літака, що на руку головному конкурентові Boeing — компанії Airbus.

Реакція Boeing на кризу викликала багато запитань. Компанія не зразу звільнила гендиректора Денніса Мюленбурга і не провела незалежне розслідування. У Boeing неодноразово заявляли, що незабаром літаки сімейства 737 MAX зможуть відновити польоти і продовжували їх будувати. Їх вже накопичилося близько 400.

Під кінець року компанія змінила свою стратегію: призупинила виробництво літаків 737 MAX і все ж звільнила Мюленбурга. Рада директорів вирішила, що зміна керівництва необхідна для відновлення довіри до компанії. Новим гендиректором став Девід Калхун.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі