Бізнес-юніт ABB Technology Ventures інвестує в індійський стартап з харчового виробництва

Бізнес-юніт ABB Technology Ventures інвестує в індійський стартап з харчового виробництва
Стратегічне партнерство з компанією АББ дозволить оптимізувати ланцюг постачання молочних продуктів і підвищить операційну ефективність для клієнтів АББ в харчовій промисловості

Компанія АББ зробила інвестицію в Stellapps Technologies через свій венчурний бізнес-юніт ABB Technology Ventures (ATV). Інвестиційний раунд Серії В провела компанія IndusAge Partners, і до нього були долучені нові інвестори Qualcomm Ventures та фонд Білла і Мелінди Гейтс Bill & Melinda Gates Foundation (через свою пов’язану з програмою інвестиційну команду в Лондоні). Компанія Stellapps є першою в Індії компанією рішень повного циклу для постачання молочної продукції, якими щоденно користуються понад 750 000 фермерів. Заснований у 2011 році, цей стартап, розташований у Бангалорі, будує автоматизовані інструменти з використанням Інтернету речей та поглибленої аналітики, щоб поліпшити виробництво та якість молочної продукції для молочних ферм країни, центрів збору та обробки молока. Це перша інвестиція бізнес-юніту ATV в Індії.

Основою рішення компанії Stellapps є SmartMoo, повнофункціональне аналітичне рішення, що охоплює весь ланцюг створення вартості від виробництва молока до виплат фермерам. SmartMoo може простежити здоров’я худоби та пропустити дані через сенсор, закріплений на тварині, який вимірює такі параметри, як кількість та вихід молока та моніторити умови, за яких молоко зберігається, транспортується та розподіляється.

Індійський ринок молочних продуктів вартістю 70 млрд. дол. США є одним з найбільших в світі за обсягом, і зусилля Stellapps є дуже значними, оскільки стосуються багатьох учасників ланцюга постачання, включаючи широку базу селян виробників молока. Більшість цих дрібних фермерів раніше не мали актуальних даних для збільшення ефективності своєї діяльності, але завдяки платформі Stellapps, яка для них є безкоштовною, дані про кількість та якість молока, історію виробництва кожним фермером та плату, яку вони мають отримати, забезпечують негайний відгук та можливість обміну досвідом для підвищення продуктивності та збільшення доходів. Інші потреби в індійській молочній промисловості, такі як краще управління матеріально-технічними ресурсами, скорочення псування продуктів з коротким терміном зберігання, зведення нанівець часу очікування за межами переробних заводів та кращий сервіс доставки також опрацьовуються платформою Stellapps.

Окрім інвестицій в акції, Stellapps окремо ініціював стратегічне партнерство з АББ, щоб створити цифрову пропозицію для індійських клієнтів для вирішення цих операційних проблем. Компанія АББ дуже підтримує роботу, яку робить Stellapps для відповідального додавання цінності для великих та дрібних фермерів завдяки навчанню догляду за худобою, пов’язаному з виробництвом молока.

«З моменту зустрічі зі Stellapps ми дуже вражені їхнім визначним в цій категорії програмним забезпеченням та величезними ринковими можливостями, – зазначив Грант Аллен, керуючий директор бізнес-юніту ABB Technology Ventures. – Ми вважаємо, що їхні технології матимуть величезний вплив на процвітаючу молочну галузь Індії, особливо на багатьох фермерів, які працюють на невеликих, домашніх фермах. Ми також тісно співпрацювали з нашим бізнесом з технологій управління, щоб доповнити існуючі пропозиції АББ, зокрема з нашим бізнесом з системи організації виробництва, що є частиною пропозиції ABB Ability™ Manufacturing Operations Management. Закріплення партнерства зі Stellapps завдяки прямим інвестиціям, дозволяє АББ вийти на індійський ринок з цифровим рішенням для молочної промисловості, підключеним до хмарного сервісу та Інтернету речей».

Виконавчий директор компанії Stellapps Ранджит Мукундан зазначив: «Stellapps переходить на етап прискореного зростання, і ця стратегічна група інвестиційних партнерів буде дуже важливою для масштабування нашої технологічної платформи. Ми дуже раді бути партнером ABB Technology Ventures і користатися досвідом АББ, її глобальним впливом у рішеннях промислової автоматизації, зокрема у харчовій промисловості».

Бізнес-юніт ABB Technology Ventures, заснований у 2009 році, розширив свою діяльність на Індійський ринок у 2016 році, маючі на меті виявлення та інвестиції в революційні технології. Наразі ABB Technology Ventures має понад 20 активних компаній у портфелі та інвестував близько 200 млн. дол. США у стартапи у низці галузей, включаючи робототехніку, безпілотники, промисловий Інтернет речей, штучний інтелект/машинне навчання, кібербезпеку та автоматизацію мереж.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі