Компанія АББ приєдналася до нового глобального альянсу з кібербезпеки операційних технологій

Компанія АББ приєдналася до нового глобального альянсу з кібербезпеки операційних технологій
Альянс з кібербезпеки операційних технологій розроблятиме вичерпні методичні рекомендації з кібербезпеки для інфраструктури операційних технологій

Компанія АББ, лідер з цифрових технологій для промисловості, приєдналася до нового альянсу, щоб забезпечити технічну та організаційну основу надійних та безпечних операційних технологій (ОТ). Альянс з кібербезпеки операційних технологій (Operational Technology Cyber Security Alliance – OTCSA) має на меті подолати небезпечні прогалини в безпеці для ОТ, критично важливої інфраструктури та систем управління промисловим виробництвом для підтримки та поліпшення повсякденного життя громадян та працівників у світі, що розвивається. Партнерами АББ, співзасновниками OTCSA стали такі галузеві лідери, як Check Point Software, BlackBerry Cylance, Forescout, Fortinet, Microsoft, Mocana, NCC Group, Qualys, SCADAFence, Splunk та Wärtsilä.

«Завдяки повному 360-градусному захисту даних кібербезпеки, АББ розуміє критичне значення кібербезпеки в системах та рішеннях для інфраструктури та промисловості, – зазначив Сатіш Ганну, виконавчий директор з безпеки компанії АББ і старший віце-президент з питань архітектури та аналітики, ABB Ability™. – Ми впевнені, що OTCSA забезпечить основу для таких необхідних рішень, в той час, коли клієнти у промисловості живуть у світі дедалі складніших загроз, піддаючи організації ризику потенційно катастрофічних втрат».

Місія OTCSA має п’ять аспектів:

• Зміцнення позиції середовищ та інтерфейсів ОТ з точки зору кіберфізичних ризиків для взаємозв’язку ОТ/ІТ
• Керівництво для операторів ОТ щодо того, як захистити свою інфраструктуру ОТ на основі процесу управління ризиками та архітектури/конструкції для довідки, які демонстративно відповідають нормам та міжнародним стандартам, таким як IEC 62443
• Керівництво для постачальників ОТ щодо захищеної архітектури систем ОТ, відповідних інтерфейсів та функцій безпеки
• Підтримка закупівель, розробки, встановлення, експлуатації, техобслуговування та впровадження більш безпечної, надійної критично важливої інфраструктури
• Скорочення часу впровадження більш безпечної та надійної критично важливої інфраструктури

60 % організацій, які використовують системи управління промисловим виробництвом, відзначають, що вони виявляли порушення у своїх системах в минулому році, а 97 % визнають проблеми з безпекою через конвергенцію ІТ та ОТ, отже, потреба в OTCSA має критичне значення. Кількість кібератак на ОТ та критично важливу інфраструктуру зростає, що впливає на роботу та несе ризики для бізнесу в усіх галузях – від порушення виробничих процесів та інженерних систем до систем аварійного відключення. Загрози для ОТ можуть мати потенційні наслідки в обсязі та масштабі більшому, ніж суто інформаційні середовища, включаючи загибель людей, шкоду для екології та фінансові збитки.

«Критично важлива інфраструктура та системи управління промисловим виробництвом необхідні для доходів та прибутків організацій, а також для світової економіки, – зазначив Ганну. – Щоб створити керівництво з архітектури, впровадження та процесів, потрібна галузева співпраця, для швидкого прогресу положення ОТ, які вже на десятиліття відстають від ІТ, коли йдеться про безпеку».

До цього моменту не було галузевої групи, яка була б зосереджена на покращенні позиції кібербезпеки, надаючи чіткі рекомендації щодо архітектури, впровадження та процесів, операторам ОТ та постачальникам рішень ІТ/ОТ, щоб вони могли розібратися з необхідними змінами, модернізаціями та інтеграцією виникаючих змін галузевих стандартів та регламентів. Ці чіткі рекомендації з безпеки охоплюватимуть повний життєвий цикл – закупівлі, розробку, розгортання, встановлення, експлуатацію, технічне обслуговування та зняття з експлуатації – та працюватимуть з аспектами, пов’язаними з людьми, процесами та технологіями.

OTCSA сприяє співпраці між провідними ІТ та ОТ компаніями, лідерами думок у спільноті кібербезпеки, постачальниками та операторами ОТ з різних галузей. Членство відкрите для будь-яких компаній, які працюють з критично-важливою інфраструктурою або загальними системами ОТ для ведення свого бізнесу (оператори ОТ), а також компаній, які пропонують рішення ІТ та ОТ (постачальники рішень).
Дізнатися більше про OTCSA або стати членом: можна тут www.otcsalliance.org
_______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі