Компанія АББ та місто Давос прокладають шлях до екологічно системного транспорту за допомогою електромобільних інновацій

Компанія АББ та місто Давос прокладають шлях до екологічно системного транспорту за допомогою електромобільних інновацій
В Давосі, місті проведення щорічних зборів Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), швидка зарядка електромобілів стає інтегральною частиною транспортної екосистеми

Для цьогорічного Всесвітнього економічного форуму, який проходив з 23 по 26 січня 2018 р., місто Давос та компанія АББ об’єдналися в довгострокове партнерство, щоб забезпечити інфраструктуру для громадського та приватного електричного транспорту.

Мешканці Давосу та гості ВЕФ можуть самі випробувати інноваційний автобус TOSA. Нагороджений премією автобус TOSA, розроблений компанією АББ у Швейцарії, вже експлуатується в Женеві і скоро буде впроваджений у французькому місті Нант. Він може заряджати батареї протягом лише 20 секунд, під час посадки та висадки пасажирів. В Давосі він курсуватиме завантаженим маршрутом 1, що проходить від туристичного центру до лікарні.

Це перший раз, коли технологія TOSA використовується в Альпійському регіоні. Ідея полягає в тому, щоб експлуатувати систему в екстремальних зимових погодних умовах; компанія АББ та її партнери по проекту очікують отримати цінний досвід від цього пілотного проекту.

Крім того, електромобілі, що перевозять відвідувачів навколо Давосу, зможуть заряджати свої акумулятори на 8 щойно встановлених станціях швидкої зарядки від АББ.

Разом електричний автобус TOSA та зарядні станції забезпечують потужну реальну демонстрацію найсучасніших технологій системного транспорту, які наразі все активніше розгортаються по всьому світу, оскільки електротранспорт стає рушійною силою впровадження енергоефективності з меншою шкодою довкіллю для автомобілів, автобусів, поїздів, суден та канатних доріг.

«Перехід на електромобілі – це вже не питання ”якщо”, але, радше, “коли” та “як скоро”, – зазначає виконавчий директор компанії АББ Ульріх Шпісхофер. – Електромобілі стають все більш привабливими для автомобілістів. Окрім екологічної безпеки, вони також стають дешевшими для купівлі та експлуатації».

Компанія АББ є лідером з технологій для обладнання та систем швидкої зарядки, що системно трансформують транспортну галузь по всьому світу. Системний транспорт відіграє вирішальну роль у боротьбі зі зміною клімату, оскільки електричний транспорт починає заміщати автомобілі на викопному паливі, які викидають парникові гази та сприяють глобальному потеплінню.

Швидкі зарядки на зборах Всесвітнього економічного форуму.

Для електромобілів, компанія АББ вже є світовим лідером у швидкій зарядці, маючи більше 6 000 станцій, встановлених у понад 50 країнах. У Давосі світові лідери побачать 8 щойно встановлених зарядних станцій Terra 53 від АББ, які вже працюють. Terra 53 від АББ – це найпопулярніша зарядна станція постійного струму на 50 кВт в Європі та Північній Америці, що підтримує стандарти зарядки CCS, CHAdeMO, з одночасним зарядом 22 кВт змінного струму.

Для громадського транспорту повністю електричний автобус TOSA у Давосі є найсучаснішою інновацією в системному транспорті. Насправді, TOSA отримав престижну нагороду Watt d’Or 2018 в категорії енергоефективного транспорту від Федерального енергетичного бюро Швейцарії. Технологію TOSA було розроблено у Швейцарії спільно АББ, компаніями Transport Publics Genevois (tpg), Office de Promotion of Industries et des Technologies (OPI), Services Industriels de Genève (SIG) та виробником автобусів Carrosserie HESS.

Така ж технологія TOSA, що використовується у Давосі, забезпечує енергією автобуси на женевському автобусному маршруті 23 до аеропорту. Автобуси використовують контакти над дахом, що під’єднуються на певних зупинках вздовж маршруту, щоб поповнити заряд акумуляторів всього лише за 20 секунд, під час посадки та висадки пасажирів. Ця екологічно чиста система в Женеві може в підсумку скоротити викиди вуглецю на 1 000 тон щороку.
Але технології системного транспорту від АББ не обмежуються звичайними автомобілями та автобусами.
Компанія АББ забезпечує залізничну галузь інноваційними та енергоефективними технологіями, такими як тягові трансформатори та конвертери, що виробляються здебільшого у Швейцарії. Одним з прикладів є Ретийська залізниця, що з’єднує Ландкварт та Давос.

У світі перегонів, завдяки нещодавно оголошеному партнерству АББ з організацією перегонів на електромобілях Formula E, компанія допоможе вдосконалити дизайн та функціональність електромобілів та інфраструктури, а також пов’язаних цифрових платформ.

АББ також забезпечує електромобільність для океанських танкерів, вантажних та пасажирських суден. Тут системи електричних силових установок Azipod від АББ забезпечують судна регульованими, високоефективними електричними гвинтами, які дозволяють значно вищу маневреність та знижують потребу судна в бортовому запасі викопного палива на 40% і більше.

Компанія АББ також піднімає електротранспорт на нові висоти у канатних дорогах. Двигуни АББ забезпечують енергією найкрутіший залізничний фунікулер в світі, який відкрили в селищі Штоос у Швейцарських Альпах у грудні 2017 р. Електродвигуни від АББ, які забезпечують загальну потужність 2,3 МВт, дозволяють залізничному фунікулеру перевозити до 1 500 пасажирів за годину в обох напрямках на маршруті довжиною понад 1,7 км. АББ також поставила найсучасніші двигуни та приводи для нещодавно відкритої рекордної гондольної системи, яка перевозить 580 пасажирів за годину на Цугшпітце – найвищу вершину Німеччини.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі