Компанія «Лемтранс» почала будувати на Львівщині сухий порт

Компанія «Лемтранс» почала будувати на Львівщині сухий порт
Навпроти залізничної станції Мостиська II почалося будівництво так званого сухого порту площею 36,5 га. Власником майбутнього логістичного хабу є компанія з групи «Лемтранс» найбагатшого українського бізнесмена Ріната Ахметова. Запустити першу чергу та почати приймати вантажі обіцяють вже наприкінці поточного року. Про це доповідає видання "Zaxid.net".

Сухий порт – вантажний термінал на суходолі, який через автошляхи чи залізницю пов’язаний з морським портом. Його головне призначення – перевантаження морських вантажів на внутрішніх напрямках, окрім того такий порт може надавати послуги зі зберігання та митного оформлення товарів.

На Львівщині його почали будувати в лісі навпроти станції Мостиська II на території колишнього паливного складу, до якого прокладені дві залізничні гілки – європейського та (пост)радянського розміру. Звідти лише 7 км до станції «Медика» у Польщі. Також до бази є заїзд з боку автотраси Львів-Шегині.

Цей промисловий об’єкт раніше належав компанії «Фірма «Львів-Петроль», що входила до групи «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, та перебував у заставі «ПриватБанку». Після того, як «ПриватБанк» став державним, він виставив старий склад на аукціон зі стартовою ціною 79,7 млн грн. Проте реалізувати його з першої спроби не вдалося, тож до других торгів вартість знизили до 31,89 млн грн. У підсумку базу продали за 31,92 млн грн, що лише на 20 тис. грн більше від початкової вартості.

Довідка.
ТОВ «Мостиська Драй Порт» (МПД) було зареєстроване на початку лютого 2020 року у селі Мостиська Другі зі статутним капіталом 35,4 млн грн. Засновниками МПД є киянин Олександр Примак (30%) та ТОВ «Лемтранс» (70%).
«Лемтранс» – найбільший приватний оператор на залізниці, який надає послуги з транспортування вантажів та ремонту рухомого складу. Група має 20 тис. вантажних вагонів та, згідно з даними Forbes Ukraine, 2019 року посіла 39 місце у топ-100 найбільших приватних компаній країни. «Лемтранс» є частиною холдингу СКМ найбагатшого українця Ріната Ахметова.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі