На ринок України надійшли перші партії місцевого тепличного помідора

На ринок України надійшли перші партії місцевого тепличного помідора
Поточного тижня на український ринок надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти», пише «Агробізнес Сьогодні».

Експерти відмічають, що, станом на 8 квітня, пропозиція місцевого томату на ринку досить обмежена, оскільки тільки поодинокі комбінати приступили до збору даної продукції.

За прогнозами учасників ринку, перші великі партії комбінати зможуть відвантажувати не раніше, ніж в середині поточного місяця.

Перші партії тепличного томату комбінати на даний момент пропонують до продажу по 50-65 грн за кг ($ 1,79-2,33 за кг).

При цьому, варто зазначити, що в поточному сезоні українські тепличні комбінати почали продажу на тиждень пізніше, ніж роком раніше.

На сьогоднішній день пропозиція на ринку томатів в Україні як і раніше становить імпортна продукція, основним постачальником яких виступає Туреччина. Турецькі томати пропонуються до продажу значно дешевше, ніж продукція з місцевих теплиць. Ціни на імпортні томати озвучуються в діапазоні 23-35 грн за кг ($ 0,82-1,25 за кг), що в середньому в 1,5 рази дешевше, ніж на перші партії місцевих томатів.

Таку цінову різницю, учасники ринку пояснюють низькими якісними показниками турецького томату.

Зазначається, що в аналогічний період минулого року ціни на місцеві томати на українському ринку були в середньому на 15% нижче, ніж на сьогоднішній день.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі