Наступна постанова iз циклу «Британський театр у кіно» вiдбудеться 1 лютого

Наступна постанова iз циклу «Британський театр у кіно» вiдбудеться 1 лютого
1 лютого, 19:30
Назва: Леонардо HD
Оригінальна назва: Leonardo Live
Країна: Великобританія
Рік: 2012
Хронометраж, хв: 83
Вікові обмеження, років: 12
Мова: англійська (з українськими субтитрами).
Жанр: фільм-виставка
Трейлер: http://www.youtube.com/watch?v=VUuOwNBrV0o
Режисер: Філ Грабскі

В основу фільму лягла екскурсія по виставці «Леонардо да Вінчі: художник міланського двору», яка пройшла в The National Gallery в Лондоні. Національна Галерея готувала відкриття цієї ескпозіціі близько 15 років, укладаючи домовленості з музеями Італії, Франції, США, Росії та Польщі, які надали картини для виставки.

У перший (і, можливо, останній) раз в історії людства під одним дахом було зібрано понад сорока робіт Леонардо-живописця. У їх числі - лондонська і луврска версії «Мадонни в скелях», «Дама з горностаєм» з Кракова, «Святий Ієронім» з Ватикану, начерки з особистої колекції королеви Єлiзавети II і тільки нещодавно виявлений «Спаситель світу». Востаннє полотно було продано на аукціоні в 1959 році всього за $ 80; тепер, після однозначного висновку експертів його автентичності, картину оцінюють в $ 200 млн.

Експозиція подібного значення, тим більш пропрацювала такий нетривалий час, не могла просто закінчитися, не залишивши сліду. Весь світ може стати очевидцем лондонського дива завдяки фільму - розповіді про виставку, створеному за допомогою сучасних технологій.

У фільмі «Леонардо HD» беруть участь:
Ніколас Пенні - історик мистецтва, директор The National Gallery c 2008 року.
Люк Сайсон - куратор проектів The National Gallery «Італійський живопис до 1500 року» та «Леонардо: художник міланського двору».

Майкл Крейг-Мартін - живописець і сучасний художник-концептуаліст. Відомий як своїми концептуальними роботами, наприклад, «Дуб», так і тим, що був викладачем у більшості художників, пізніше зарахованих до вільного творчого об'єднання «Молодих британських художників». Почесний професор образотворчих мистецтв коледжі Голдсміт.

Пол Деніел - британський диригент, регулярно бере участь у великомасштабних концертах і записах оперної та сучасної британської музики.

Професор Евелін Уелч - історик мистецтва в Лондонському Університеті Королеви Марії, що спеціалізується на європейській візуальної та матеріальній культурі періоду між 1300 і 1800-м роками.

Iмонн МакКейб - титулований фотограф, колишній фоторедактор газети The Guardian/

Стюарт Пірсон-Райт - титулований британський портретист/

Дебора Булл - британська танцівниця, письменниця, креативний директор Королівського Оперного Театру, колишня прима Британського Королівського Балету.

Єпископ Стівен Коттрелл - єпископ міста Челмсфорд.

Мартін Клейтон - куратор Британської королівської колекції.

Нітін Соуні - продюсер, музикант і композитор індійсько-британського походження, який прославився музикою, що з'єднує східні впливу з елементами джазу та електронної музики.

Фіона Шоу - актриса і режисер з Ірландії. Театральна актриса класичної школи з величезним досвідом, хоча широкої аудиторії відома в основному роллю Петунії Дурслі у фільмах з циклу «Гаррі Поттер».

Чарльз Никкол - автор книги «Леонардо да Вінчі: Політ розуму».

Покази найкращих британських спектаклів відбуваються у Харкові у кінотеатрi "MULTIPLEX", вул. Героїв Працi, 9, ТРЦ «DAFI».
Цiна квиткiв: 175, 225 грн.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі