ШКОЛА ПОКОЛІННЯ Z ВІДКРИЄТЬСЯ У КИЄВІ

ШКОЛА ПОКОЛІННЯ Z ВІДКРИЄТЬСЯ У КИЄВІ
Дослідницькі практикуми, квести, експериментальні лабораторії, високотехнологічні мультимедійні панелі, ментори та наставники – незвичайний для України і актуальний у світі формат навчання для покоління Z.

Вже у листопаді відкриє свої двері така школа у Голосіївському районі столиці.

Унікальне навчальне середовище нового формату, де дітей залучають у проактивний процес пізнання, мотивують аналізувати інформацію і приймати рішення, школа КМДШ є втіленням мрії дати можливість дітям реалізувати у житті свої таланти та здібності.

Серед пріоритетів навчання школа виокремлює актуальні навички XXI століття, що базуються на дослідженнях Світового економічного форуму – креативність, критичне мислення, емоційну зрілість, уміння орієнтуватися у середовищі змін та працювати у команді

У школі працюватиме популярне у світі «хвильове» занурення у навчання – проектний підхід, який передбачає навчання циклами. На період обирається велика тема, вивчення якої відбувається протягом обраного періоду на всіх предметах та активностях, але з різних боків. Наприкінці діти презентують спільний проект за цією темою. У результаті дитина отримує знання з предмету, одночасно розуміючи для чого вони потрібні на практиці, розширяючи світогляд за певною темою і розвиваючи творчі здібності.

На заняттях у КМДШ дитина перебуватиме у середовищі експериментів, нових знань та їх практичного застосування. У школі використовують інтегрований підхід до навчання різним дисциплінам та креативно поєднують різні інтерактивні та мультимедійні формати, що дозволяє бути цікавими та ефективно залучати у природній процес навчання сучасних дітей покоління Z. На багатьох заняттях діти розділяються на різновікові групи, об’єднані за рівнями та інтересами.

Наскрізною лінією при створенні навчальних програм у Школі є орієнтація на свідомий вибір дитини: вона має можливість самостійно обирати проекти, які розроблятиме, наукові клуби, бере участь у розробці шкільних подій, має можливість ініціювати активності, спрямовані на удосконалення навчального процесу, таким чином розвиваючи почуття відповідальності за власні дії та громадянської відповідальності.

«Після багатьох років у звичайній школі, я навіть не могла уявити, що навчання може бути таким. У КМДШ я маю можливість пробувати різні ролі, відчуваю, що до моєї думки прислухаються, бачу зміни, які відбуваються завдяки моїм діям. Після відвідування Наукового клубу я почала цікавитися

​хімією​, виявляється, це дуже цікава та перспективна сфера, де можна щось створити самостійно, вона тепер не асоціюється у мене лише з підручником, заповненим формулами. У КМДШ ​хімія​, як і багато інших предметів, стали для мене з теорії реальністю. Цілком можливо, що я продовжуватиму подальше навчання у цьому напрямку.», – ділиться враженнями Арина Левківська, учениця 6 класу КМДШ.

Діти знаходитимуться у школі повний день, розпочинаючи заняття із ранкової руханки на свіжому повітрі. А далі на них чекатиме безліч активностей: протягом дня гармонійно поєднуються інтегровані та інноваційні заняття, творчі майстерні, спільна проектна робота, активні ігри у спортивній зоні та на майданчиках.

Звичного дзвоника у школі немає: у кожної команди свій сигнал про початок перерви, заняття тривають від 30 до 45 хв. Немає і звичних нам домашніх завдань – дитина все встигає в школі, переважно маючи одне інтегроване завдання з різних дисциплін. Командна робота, презентації, соціальні проекти, лідерство, розвиток ідей та гордість за власні досягнення – лише декілька прикладів необхідних успішній людині у сучасному житті умінь, які набуватимуть у КМДШ завдяки нестандартному підходу та комфортній обстановці.

Сам простір, у якому навчатимуться діти, є не менш креативним, ніж підходи до навчання. Для зручності орієнтування вхід до кожного класу пофарбований у тематичний колір – зеленим позначені загальні класи, рожевим – лабораторії, сірим – адміністративні приміщення. Мотивуючі написи та неочікувані форми, ігрові панелі на стінах сприяють розвитку уяви та спонукають підходити до вирішення задач нестандартно.

Офіційне відкриття Школи відбудеться 6 листопада 2017 року


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі