В Україні завершився перший чемпіонат з освітньої версії Minecraft

В Україні завершився перший чемпіонат з освітньої версії Minecraft
За перемогу і головний приз чемпіонату боролись 280 школярів з усіх куточків України, а також з Білорусі

25 червня, Київ − компанія Microsoft оголосила переможця і п'ятьох лауреатів першого в Україні чемпіонату з Minecraft: Education Edition для школярів та їхніх вчителів. Переможцями турніру з освітньої версії популярної серед дітей гри стала команда «STEM PEOPLE» з міста Городище Черкаської області.

Турнір з освітньої версії Minecraft пройшов з 4 по 22 червня в дистанційному режимі. Його метою було стимулювати використання Minecraft: Education Edition в навчальному процесі та залучити школярів до застосування отриманих під час гри знань для вирішення реальних життєвих завдань. Саме тому команди, в складі яких було від 3 до 5 дітей та тренер-учитель, отримали завдання створити у всесвіті Minecraft власний проект Smart City («розумного міста»). Для цього діти мали вивчити рідне місто, його архітектуру і дизайн, потреби і виклики. І тільки потім у віртуальному просторі гри створити інноваційні рішення й представити своє бачення міста майбутнього.

«Minecraft захоплює передусім можливістю творити і висловлюватись, − відзначила представниця компанії Microsoft в Україні Єлизавета Вовченко. Під час чемпіонату діти показали, в яких містах вони хочуть жити: майже кожен проект був про безпеку і жоден – про релігію. Ми впевнені, що за навчанням, яке поєднує гру та реальні задачі, майбутнє нової освіти.»

Організатори турніру отримали 55 майнкрафт-світів від школярів з 19 областей України, а також з Мінська, Білорусі. Діти зробили навіть більше за пропоноване завдання і представили на розсуд журі надсучасні віртуальні міста з можливостями штучного інтелекту.

«Немає сумнівів, що майбутнє української освіти інноваційне, – зазначив під час церемонії нагородження Роман Греба, заступник міністра освіти і науки України. «Освітня версія Minecraft – яскравий приклад того, як комп'ютерні ігри, які звикли вважати лише розвагою і витратою часу, в цікавій формі допомагають школярам отримувати необхідні для життя в суспільстві навички: спілкуватися й співпрацювати з іншими, мислити креативно і шукати інноваційні рішення для свого міста й країни».

Члени журі оцінювали не лише архітектуру проекту, але й ідею, презентацію, аргументацію учасників. Лауреатами турніру стали 5 команд зі Львова, Києва, Тернополя, Херсонської області. Абсолютним чемпіоном першого в Україні змагання з Minecraft: Education Edition стали школярі з Черкаської області. Крім того, організатори присудили кілька додаткових номінацій: нагородили команду найменших учасників – проект у всесвіті Minecraft створили учні першого-другого класів; найкращий дитячий соціальний проект та найзмістовніший дослідницький проект.

Під час офіційної церемонії нагородження переможців в Києві школярі отримали цінні призи та подарунки, можливість поспілкуватися з ТОП-менеджментом Microsoft Ukraine і представниками Міністерства освіти і науки України. Чемпіони забрали додому головний приз − сучасні ноутбуки від партнера турніру компанії Acer.

Організаторами чемпіонату стали "STEM school Brains & Hands" (опорна школа в Microsoft Educational Global Training Program Partner).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі