Аеропорт «Харків» увійшов в ТОП-3 аеропортів України

Аеропорт «Харків» увійшов в ТОП-3 аеропортів України
У травні 2021 року Міжнародний аеропорт «Харків» обслужив 95,9 тисячі пасажирів. Це дозволило зайняти за показником пасажиропотоку третю позицію серед аеропортів України та другу — серед регіональних аеропортів.

Згідно зі звітом Державіаслужби, послугами всіх аеропортів України в травні скористалися 1,16 мільйона людей. Найбільший трафік показав столичний аеропорт «Бориспіль» — 707 тисяч пасажирів. На першому місці серед регіонів з показником у 115,3 тисячі — Львів. Харківський аеропорт піднявся на другу сходинку, хоча в попередніх місяцях ішов у рейтингу регіонів третім.

Після карантину обсяг перельотів поступово відновлюється. У травні з Міжнародного аеропорту «Харків» відбулося всього на вісім вильотів менше, ніж за аналогічний допандемійний період — у травні 2019-го. Зростанню пасажиропотоку сприяло, зокрема, відкриття нових рейсів. У травні з Харкова запустилися регулярні напрямки до Ларнаки (Кіпр) від Wizz Air та SkyUp Airlines, Батумі (Грузія) та Тирани (Албанія) від SkyUp Airlines.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі