Білорусь купує картоплю з України

Білорусь купує картоплю з України
Вперше Білорусь почала імпортувати картоплю під час збирання власного врожаю, до того ж Україна стала найбільшим постачальником. Про це повідомляють Життєві обрії.

За підсумками перших семи місяців 2021 року Білорусь закупила 15 з половиною тисяч тонн картоплі з України. Також закупівлю картоплі Білорусь здійснила в Росії, Азербайджані, Північній Македонії, Єгипті та Німеччині.

Аналітики вважають, це явище досить незвичним, оскільки під час збирання врожаю ціни на картоплю є нижчими, ніж в інший час. До того ж, Білорусь відома як великий експортер, а не імпортер картоплі.

Відзначається, що ситуація в якій Білорусь купує картоплю з-за кордону, а не продає його, стала можливою завдяки високим цінам на цей продукт. В Білорусі картопля зараз продається в середньому на 70 відсотків дорожче, ніж зазвичай в цю пору року.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі