ХПІ уклав два великі договори з Магдебурзьким університетом

ХПІ уклав два великі договори з Магдебурзьким університетом
Загальний договір про співпрацю і договір про подвійні дипломи для магістерських програм за напрямами «електротехніка» і «машинобудування» були підписані в рамках візиту делегації з Німеччини до НТУ «ХПІ». У складі делегації Магдебурзького університету Отто фон Геріке: ректор вишу Єнс Штракелян (Jens Strackeljan), професори — Мартін Вольтер (Martin Wolter), Ульріке Штайнманн (Ulrike Steinmann). Крім того, представники Німеччини познайомилися з ХПІ, Німецьким освітнім центом вишу, прочитали лекції для студентів.

Підписання договорів відбулося за участю ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола, проректорів вишу Андрія Марченка та Геннадія Хрипунова, директора Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки Романа Томашевського, керівника Німецького освітнього центру Дениса Мєшкова, начальника міжнародного відділу вишу Олександра Гончарова.

«Магдебурзький університет займає особливе місце в житті ХПІ — він зробив величезний внесок в розвиток і становлення економічного факультету в НТУ «ХПІ», і сьогодні ми досягли в цьому напрямі значних результатів. Крім того, вже багато років в нашому виші працює Німецький технічний факультет (зараз — Німецький освітній центр). Це означає, що ми орієнтуємося на Німеччину і німецькомовні країни. Крім того, німецька служба DAAD співпрацює з ХПІ і виш регулярно відвідують німецькі лектори, які проводять заняття для студентів Політеху. Тому я не сумніваюся, що і в подальшому ми будемо активно співпрацювати, і розширювати нашу роботу в багатьох напрямах», — зазначив ректор ХПІ Євген Сокол.

«Я дуже радий, що з’явилася можливість приїхати в ХПІ. Чудово, що ми розвиваємо ще більше напрямів співпраці. Мене вразило те, як працює Німецький освітній центр, причому, незалежно від інших факультетів. Під час обговорення подальшої співпраці були порушені різні теми, перспективною є тема науки. Можливо, ми будемо розширювати кооперацію за рахунок наукових проектів між університетом, оскільки Німеччина та інші європейські фонди дозволяють розвивати наукові дослідження. Думаю, нам вдасться це все успішно реалізувати», — підкреслив ректор Магдебурзького університету Отто фон Геріке Єнс Штракелян.

Крім того, під час візиту німецької делегації в ХПІ, професори Магдебурзького університету Мартін Вольтер і Ульріке Штайнманн прочитали лекції на тему «Основи електричної енерготехніки і вимірювальних систем». Слухачами були студенти НТУ «ХПІ», КПІ ім. І. Сікорського, Донецького національного технічного університету (ДонНТУ, зараз розташований у м.Покровськ).

За словами керівника Німецького освітнього центру ХПІ Дениса Мєшкова, в травні в Харківському Політеху заплановано проведення відбіркового конкурсу серед студентів для проходження мовних курсів, виробничої практики, включеного навчання в магістратурі Університету ім. Отто фон Геріке в Німеччині в рамках програми німецької служби академічних обмінів DAAD. А на вересень — лекції викладачів цього німецького вишу для студентів ХПІ за напрямом машинобудування.

Візит делегації Магдебурзького університету Отто фон Геріке в НТУ «ХПІ» відбувся з 10 по 13 березня 2020 р.

Довідка:

Загальний договір про співпрацю передбачає: розширення роботи в галузі освіти, наукових досліджень, реалізацію різних програм академічних обмінів (студентами, випускниками, аспірантами, науковими співробітниками, викладачами), співпраця в двосторонніх і багатосторонніх наукових програмах/проектах, участь в конференціях, симпозіумах, семінарах, обмін інформацією, матеріалами, а також розвиток інших напрямів, цікавих для обох університетів.

Договір про подвійні дипломи дає можливість студентам ХПІ, які навчаються за напрямами електротехніки та машинобудування, отримати магістерську освіту одночасно в двох вишах — НТУ «ХПІ» та Університеті Отто фон Геріке. Щоб стати учасником цієї програми потрібна хороша успішність у навчанні зі своєї спеціальності, а також знання німецької мови на рівні В2 (наявність сертифіката TestDaF). Особливість цієї програми в тому, що студенти в першому семестрі магістратури навчаються в ХПІ, у другому — в Магдебурзі, а третій семестр на вибір. На час навчання студентам виплачується стипендія від Німецької служби академічних обмінів (DAAD).

Магдебурзький університет Отто фон Геріке вже більше 50-ти років співпрацює з різними кафедрами і факультетами ХПІ. Завдяки спільній роботі, тільки за останні 15 років більше 50-ти студентів спеціальності «Комп’ютерна механіка» отримали стипендію Леонарда Ейлера і пройшли місячне стажування в Німеччині. Багато з них були запрошені до аспірантури німецьких університетів, захистили дисертації і отримали престижну роботу на промислових підприємствах і в наукових установах Європи.
______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі