«Контейнерний термінал Одеса» завершив будівництво четвертого пускового комплексу

«Контейнерний термінал Одеса» завершив будівництво четвертого пускового комплексу
ДП «Контейнерний термінал Одеса», дочірня структура німецького холдингу Hamburger Hafen und Logistik AG, завершило будівництво 4-го пускового комплексу контейнерного терміналу на Карантинному молі.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації морських портів України, пише аграрне інформаційне агентство Agravery.com.

«Цей проект — один з найбільших в морській галузі, компанія реалізує спільно з Адміністрацією морських портів України. 4-й пусковий комплекс являє собою 6-смуговий майданчик для зберігання і обробки контейнерів, з усіма комунікаціями та освітленням, оснащений сучасними козловими контейнерними перевантажувачами на пневматичному ходу фірми Liebcherr. Загальна сума інвестицій в даний об'єкт склала понад €20 млн», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пропускна здатність терміналу збільшиться до 300 тис. TEU.

«Завершення будівництва 4-го пускового комплексу — це ще один крок до здійснення нашого плану зі створення в Одеському порту високотехнологічного контейнерного терміналу з пропускною спроможністю понад 1,2 млн TEU на рік», — підкреслив Анастас Коккін, генеральний директор ДП «КТО».

На сьогоднішній день німецькою стороною вже вкладено в проект більше €120 млн.

Слід додати, що компанія ДП «Контейнерний термінал Одеса» — лідер портової перевалки контейнерів в Україні. За підсумками минулого року ДП «КТО» обробив майже 5 млн тонн контейнерних і генеральних вантажів. При цьому контейнерів перевалено 391,4 тис. TEU (+ 15,8% до рівня 2018 року).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі