Легке рішення важких питань — двоповерхові дитячі ліжка

Легке рішення важких питань — двоповерхові дитячі ліжка

Проблема комфортного розміщення дитини на невеликій житловій площі постає перед усіма батьками як тільки дитина виростає із дитячого ліжечка. З одного боку, хочеться мати відокремлений простір для всіх членів родини. З іншого — забезпечити малюку необхідне місце для гри та розвитку. До того ж, не варто забувати і про необхідність розміщення речей.

Якщо з однією дитиною у малогабаритній квартирі поміститись простіше, то з появою двох і більше нащадків батькам стає ще складніше розгадати цей ребус. Тож давайте розглянемо доступні варіанти і те, яким чином можна вирішити десяток важких питань за допомогою смарт-рішень з двоповерховими дитячими ліжками.

1. Використовуємо мінімум корисної площі

Варіант двоповерхового дитячого ліжка можна розглядати не тільки для двох дітей. Якщо дитина одна, другий ярус збереже кілька квадратних метрів. Ліжко-горище стане геніальним рішенням для квартири невеликої площі.

У випадку двоярусного ліжка-горища спальне місце дитини розташовується зверху. Місце, яке звільняється під ліжком, батьки можуть використовувати на власний розсуд. Моделі таких ліжок часто об’єднують шафу, стелаж і робочу зону, а у широких сходинках можна сховати додаткові скриньки для речей.

Ліжко-горище дитяче


Варіант досить компактний, до того ж, забезпечує дитину усім необхідним і зберігає площу для гри. Спальний комплект, одяг, іграшки та книжки легко помістяться у вбудованих елементах меблів. Дитина ж отримує власне усамітнене місце для сну і роботи.

Якщо на малій площі необхідно розмістити двох і більше дітей, можна також використати двох’ярусні дитячі ліжка. Для таких цілей створені моделі ліжок-трансформерів, які розкладаються на окремі повноцінні постілі, або стаціонарну конструкцію на два яруси.

 


 

Двоповерхове ліжко для чотирьох дітей


Це значно економить місце, особливо якщо ліжка розташувати вздовж стіни. Необхідні функціональні елементи на кшталт стелажу чи шафи також можна вбудувати у конструкцію.

2. Здоровий сон і розвиток

До складу двоповерхового ліжка можна включити не тільки важливі елементи меблів. Таке ліжко може стати і додатковою ігровою зоною або місцем для фізичних тренувань.

Вбудована гірка надасть меблям необхідний пізнавально-ігровий функціонал. Сходи, виконані у вигляді драбини, будуть спонукати дітвору до фізичних навантажень.

Малюки залюбки будуть навчатись чомусь нового і цікавого, при цьому витрачаючи немалу кількість енергії якщо додати:

● канати;
● вирізи у бокових стінках;
● головоломки.

А моделі ліжок, виконані у вигляді іграшкового будиночка, беззаперечно, сподобаються будь-якій дитині.

 

 

 

 

Дитяче ліжко-будиночок на два яруси


Для будь-якого дитячого ліжка для основи під матрац краще використовувати дерев’яні лаги або ламелі. У такому випадку й основа ліжка буде міцнішою, і фізичне здоров’я дитини під час сну не постраждає.

Розмір ліжка та матрацу можна обрати будь-який. Якщо на двоповерховому ліжку буде розміщуватись кілька малюків, для комфорту усіх варто відштовхуватись від зросту найстаршої дитини.

3. Безпечність конструкції двоповерхових ліжок для дітей

Щоб батьки меньше нервували з приводу безпеки своїх дітей, обирати варто ліжка з масиву дерева. Така основа буде важчою, можливо, навіть дорожчою, проте витримає будь-які навантаження.

Діти люблять стрибати, перевертатись і бігати. Якщо каркас ліжка буде недостатньо стійким, травмування дитини не уникнути. Сучасні матеріали типу ДСП, ОСБ і т. д. нічим не поступаються дереву за зовнішньою красою. Але вироби з таких матеріалів досить крихкі і ненадійні. А для дитячого ліжка дерево — найкращий вибір.

Розглядайте варіанти з достатньо високими огорожами. Навіть при індивідуальному замовленні не варто забувати про це наголосити. Тоді вночі навіть дуже активні рухи дитини не дозволять їй впасти з ліжка.

У сходини сучасних ліжечок часто вмонтовують різноманітні ніші та шухляди. Варто лише попіклуватись, щоб їх ширина була достатньою для того, щоб маленькі дитячі ніжки комфортно на них розміщувались. У будь-якому разі, шафу чи стелаж можна розмістити окремо.

4. Оригінальний дизайн приміщення

Двоповерхові дитячі ліжка ідеально вписуються у будь-який дизайн. Матеріал каркасу можна пофарбувати у будь-який колір. А зовнішній вигляд ліжка можна або підібрати відповідно до власних уподобань, або виконати на замовлення.

Не дуже слушною у довгостроковій перспективі буде ідея вибору дитячого ліжка за мотивами дитячих казок чи мультфільмів. Якщо меблі планується використовувати довго, краще звернути увагу на менш яскраві й класичні варіанти оформлення. До того ж, простір біля ліжка кожна дитина може облаштувати на власний смак.

Отже, любі батьки, рішення для важких питань є. Двоярусні дитячі ліжка зможуть вирішити чимало проблем квартири невеликих габаритів. Головне — виважено підійти до цього питання і не боятись застосовувати нестандартні рішення.
_____________________

 




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі