Лише 21% персоналу українських компаній добре володіють англійською

Лише 21% персоналу українських компаній добре володіють англійською
Лише 21% працівників українського бізнесу знають англійську мову на рівні, достатньому для роботи з іноземними партнерами.

Про це свіддчить дослідження онлайн-школи EnglishDom серед працівників компаній, які звертаються за вивченням мови. Дослідження охопило 1032 працівників зі 114 компаній, пише видання Бізнес.

Найчастіше англійську додатково вивчають спеціалісти галузі важкої промисловості (39%), IT (19%) та фінансів (14%). Далі йдуть харчова промисловість – 7%, агробізнес – 5%, торгівля – 3%, фармбізнес – 3%, медіа – 3%, туризм – 2%, реклама – 2% та інші.

З'ясувалося, що на початку свого навчання 54% працівників знаходяться на стартовому рівні Elementary, 25% – на Pre-Intermediate. На рівні достатньому для роботи з іноземними партнерами, мову знає 21%, з яких 15% знають мову на Intermediate і 6% на UpperIntermediate та вище.

Найбільше серед корпоративних студентів онлайн-курсів іноземного - менеджерів середньої ланки (45%) та топменеджерів (20%), решта персоналу складають 35%.

"Згідно з дослідженням EF EPI "Рейтинг 100 країн та регіонів за рівнем володіння англійською мовою" існує пряма залежність між рівнем володіння англійською в країні та показниками розвитку її економіки, – резюмує Максим Сундалов, співзасновник та керівник компанії EnglishDom. – Так скоригований чистий дохід на душу населення в країнах з високим знанням англійської як другої мови складав $ 37 тис. Тоді як для країн з низьким рівнем, зокрема й України, він склав у 6 разів менше – лише $ 6 тис. Кожен бізнес має звернути на це увагу, бо нам є до чого прагнути".


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі