МАУ інформує про фінансові підсумки за 9 місяців 2021 року

МАУ інформує про фінансові підсумки за 9 місяців 2021 року
Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» за підсумками роботи протягом 9 місяців 2021 року консолідувала чистий прибуток у розмірі 1,08 млрд грн. При цьому, показник EBITDA був зафіксований на рівні 2,7 млрд грн.

Такий ефект викликаний перш за все високою сезонністю авіаперевезень протягом 3-го кварталу 2021 року і тим, що його фінпоказники завжди вищі порівняно з іншими кварталами. Об'єктивно, літо 2021 року стало періодом активізації пасажирського авіатрафіку порівняно з 2020 роком, чому сприяли і темпи вакцинації та пом'якшення карантинних вимог для туристів у різних країнах.

Проте, окрім суттєвого сезонного фактору, визначальний вплив на позитивний ефект 3-го кварталу вчинила низка інших економічних чинників. Серед них посилення гривні до долара у зазначений період (курс НБУ гривні у доларі США за 3 квартал зміцнився з 27,18 грн/дол. на початок кварталу до 26,58 грн/дол. на кінець кварталу), а також реструктуризація заборгованостей МАУ перед контрагентами

При цьому, МАУ продовжує системну роботу з повернення коштів за відмінені рейси через пандемію Covid-19. Зокрема, за 10 місяців 2021 року авіакомпанія повернула пасажирам понад 32 мільйони USD. Загалом за весь період роботи у кризових умовах під час пандемії з квітня 2020 року до 31 жовтня 2021-го компанія забезпечила повернення понад 56 млн USD.
___________________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі