Мюзикл: історія та сьогоденність вічно молодого жанру

Мюзикл: історія та сьогоденність вічно молодого жанру

Мюзикл! Для багатьох людей це поняття асоціюється з вар'єте або водевілем, багато хто вважає його естрадним варіантом оперети, а для когось – це окремий жанр зі своїми власними традиціями і правилами.

Класична ”Вестсайдська історія і не форматні “Шербурські парасольки”, приголомшливі “Кішки” і несподівана “Мамма мія”!” – мюзикл настільки багатогранний і непередбачуваний, чи не так?

Мюзикл не є винаходом американської культури. Він зародився в кінці 19 століття в Європі, ввібравши в себе традиції вар'єте, шоу-балету і сценічної мелодрами.

Молода Америка, жадібна до всього нового, з готовністю сприйняла музичний формат, що зароджується, і трансформувала його в драматичну виставу з вокальними номерами і масовими танцювальними постановками.

Перший бродвейський мюзикл “Оклахома!” (1943) не сходив зі сцени п'ять років, а після зйомки художнього фільму в 1955 році отримав два “Оскара”. Одна з вокальних партій навіть стала гімном штату Оклахома (США). Мюзикл “Оклахома!” став офіційним родоначальником нового жанру, представивши публіці музичний спектакль, в якому драматичні, вокальні і танцювальні номери були взаємозв'язані і формували у глядачів цілісне сприйняття.

Обзоры киноновинок: последние киношедевры и сериалы -  https://kinoguru.be/

Після появи “Вестсайдської історії” рівноправ'я вокалу і хореографії в мюзиклі остаточно затвердилося. А демократизм мюзиклу надав необмежені можливості як для експериментів в плані танцювальних масових постановок, так і в плані індивідуальної акторської майстерності. 


Подробнее


_____________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі