Пасажиропотік харківського аеропорту удруге перевищив докарантинні показники

Пасажиропотік харківського аеропорту удруге перевищив докарантинні показники
У липні 2021 року послугами Міжнародного аеропорту «Харків» скористалися 147,9 тисячі пасажирів. Міжнародний пасажиропотік становив 136 тисяч осіб, внутрішній — 11,9 тисячі. Міжнародний пасажиропотік зріс на 24%, як порівняти з докарантинним 2019 роком. Загальний показник збільшився на 13%.

Нагадаємо: липень 2020 року був другим місяцем польотів після локдауну — рейси й пасажиропотік лише починали відновлюватися.

Кількість вильотів за липень 2021 року становила 614 — на 16% більше за показник 2019 року. З них 407 були міжнародні, 207 — внутрішні. Найпопулярнішими напрямками стали Анталія, Стамбул, Тиват, Бориспіль, Бодрум. Порівнюючи з докарантинним часом, значно збільшилася кількість внутрішніх рейсів — на 31%.

Показники за сім місяців 2021 року

Загальний пасажиропотік семи місяців 2021 року майже досяг докарантинних показників. Перельотами скористалися 553,2 тисячі людей — лише на 19% менше, ніж 2019 року. Щомісяця аеропорт відновлював свої показники, і вже в червні вони вперше перевищили докарантинні.

Усього за сім місяців з аеропорту виконано 2662 вильоти — на 12% менше, ніж докарантинного 2019 року. Кількість внутрішніх рейсів зросла на 3%.

Усі відкриті напрямки
У липні авіакомпанія «МАУ» відновила прямі перельоти до Тель-Авіва — цей напрямок став 17-м, що доступний для пасажирів у липні з харківського аеропорту. Уже відкрито регулярні перельоти до Батумі (Грузія), Берліна й Дортмунда (Німеччина), Гданська (Польща), Бургаса (Болгарія), Бодрума й Стамбула (Туреччина), Іракліона (Греція), Ларнаки (Кіпр), Тивата (Чорногорія), Тирани (Албанія), а також Києва й Одеси. Окрім цього, відновлено чартерні перельоти до Анталії, Даламана (Туреччина) і Шарм-ель-Шейха (Єгипет).

З 18 липня знято обмеження на в’їзд у Німеччину для громадян України. Під час перетину кордону з собою треба мати негативні результати ПЛР-тесту або експрес-тесту на антиген, сертифікат про вакцинацію або підтвердження одужання. Для повної інформації про вимоги цієї та інших країн ознайомтеся з порадами подорожувальникам, а також з новими правилами в’їзду в Україну.





Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі