PROZORRO ЗАБЕЗПЕЧИЛА АЕРОПОРТУ «БОРИСПІЛЬ» ЕКОНОМІЮ 35,5 МЛН ГРН

PROZORRO ЗАБЕЗПЕЧИЛА АЕРОПОРТУ «БОРИСПІЛЬ» ЕКОНОМІЮ 35,5 МЛН ГРН
Проведення публічних закупівель через систему ProZorro дозволило аеропорту «Бориспіль» за період з 1 квітня 2016 року по 1 квітня 2017 заощадити більше ніж 35,5 млн грн та понад 122 тис. євро. Держпідприємство користується системою з моменту її запуску у квітні 2016 року. Після офіційного переходу на єдину систему з 1 серпня аеропорт здійснив 132 закупівлі на загальну суму 312 643 тис. грн та 783 тис. євро.

Ефективність користування системою публічних закупівель ProZorro сьогодні підтверджується не тільки фінансовими показниками аеропорту. На думку експертів, грамотний підхід до використання системи дозволив керівництву держпідприємтсва зробити процес закупівель більш ефективним. У результаті аеропорт додатково оптимізує витрати та забезпечує необхідне функціонування своїх структурних підрозділів.

Представники аеропорту відзначають, що система ProZorro має низку переваг, які забезпечують більш прозорі та економічно обґрунтовані закупівлі. Наприклад, система виключає торги невідповідним товаром та отримання найменшої ціни при невідповідному товарі. «Система повністю нівелює суб’єктивний «людський» фактор і запобігає будь-яким проявам корупції, оскільки переможця торгів система обирає автоматично: це учасник, який запропонував найнижчу ціну», - відзначає начальник відділу тендерних закупівель ДП МА «Бориспіль» Тетяна Рибак.

Аеропорт «Бориспіль» здійснює низку заходів для контролю та забезпечення максимальної прозорості держзакупівель. Так, торги відбуваються у режимі он-лайн та транслюються на каналі аеропорту в You Tube. Додатковий контроль за проведенням електронних торгів у ДП МА «Бориспіль» здійснюють ревізійний відділ та відділ запобігання корупції.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі