Startup Kharkiv запустив інтенсивну навчальну програму ReBOOTcamp

Startup Kharkiv запустив інтенсивну навчальну програму ReBOOTcamp
З більш ніж 70 заявок на участь в навчанні від першого муніципального центру в Україні було відібрано лише 22 учасники. По закінченні найсильніші отримають можливість презентувати свої ідеї на масштабних тематичних майданчиках міста.

«У стартапів є адреса! Для перших учасників вже відкрилися двері стартап центру. Це перша програма міста для міських стартаперів – у суботу 12 вересня стартував її перший навчальний цикл для перших резидентів. Примітно, що всі вони дійсно мають потенціал і можуть зробити наше місто кращим. Майже всі з запропонованих ідей, корелюються з більшістю тематик круглих столів з розробки стратегії міста на майбутні 10 років «Kharkiv STARTegy 2030», — прокоментувала подію Вікторія Грецька-Миргородська заступник директора Департаменту - начальник Управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Харківської міської ради.

Команди, які братимуть участь в першій міській програмі для стартапів можуть удосконалити найрізноманітніші галузі та сфери в Харкові та за його межами:

Fintoda Wallet працює над цифровим гаманцем.
Branchi пропонує діджитал оптимізацію в HoReCa.
RAMOSESS працює над захистом смартфонів.
AMG - Active Marketing Group робить маркетинг доступнішим для підприємців.
Expertalk розвиватимуть платформу-ком'юніті, для вільного заробітку на знаннях.
Erudito вдосконалюють освіту для дітей за допомогою смартфону.
ChiqChaq — платформа, що об’єднує персональні, побутові, професійні та бізнес послуги.
JamLab об'єднує та продюсує музикантів.
Targer пропонує прозорі змагання для веб-розробників.
Dance battle розробляють стрімінгову платформу та ком’юніті для танцорів та їх оточення.
New Age Data Compression вирішує проблему зберігання та приватності фото.
Fiway працюють над створенням якісного інтернету в транспорті, в дорозі.
Ukrainian Medical Support завдяки IT технологіям інтегруватимуть базові принципи медицини в повсякдення.
DiM (Digital items managment) пропонують IT-рішення у сфері ЖКГ.
Rentik планує інновації в нерухомості.
GeoTales працюють над мобільним відеогідом по місту.
Sugar Monitoring System допомагатимуть людям с проблемами діабету.
CensAR розробляє захист користувачів інтернету від спаму.
Декларативне програмування — передбачає суттєве підвищення продуктивності праці програмістів.
Marynych розробляє проєкт по скороченню часу на приготування різноманітних страв.
Clean Service працюють над вдосконаленням та автоматизацією клінінгового бізнесу та послуг.
Agrotec розробляє багатофункціональну модульну робототехнічну платформу в агросфері.

Протягом найближчого місяця відібрані команди пройдуть інтенсивну програму навчання безкоштовно. Програма допоможе стартапам структурувати та вдосконалити подальшу презентацію продукту перед інвестором:
- проблема та її рішення;
- цільова аудиторія, розмір ринку та конкуренти;
- бізнес-модель та шляхи монетизації тощо.

«У більшості випадків відмінні ідеї практично не структуровані. І на жаль, команда не може добре цю ідею презентувати. Ми ж під час reBOOTcamp послідовно розберемо всі складові продукту та його якісну презентацію. Частина проєктів відсіється, а до самого фіналу дійде лише 5 команд. Саме ці учасники будуть пітчити у фіналі на Open Startup Day, презентуватися на Kharkiv Innovation Forum і брати участь в алеї стартапів.
Однак проєкти, що не дійдуть до фіналу не залишаться ні з чим. В будь-якому разі вони отримають від нас зворотній зв’язок. Завдяки цій ініціативі міста ми бачимо, що запрос на подібні програми досить великий», — зауважила Ольга Гольдiна директор першого в Україні муніципального стартап центру, експерт українського фонду стартапів.

Учасникам в їх інтенсивному навчанні допомагатимуть до 30 менторів. Частина з них будуть працюватиме з резидентами Startup Kharkiv онлайн, тому що багато хто з них знаходиться не лише в Харкові, а в інших містах та країнах світу.

Ідея муніципального стартап центру Харкова, що мав би стати резиденцією для міських стартапів, була реалізована за ініціативи та підтримки Харківської міської ради. Починаючи з квітня 2019 року продовжувалась його планомірна розробка, а відкриття планується вже в перших тижнях жовтня.

Для першої інтенсивної навчальної програми reBOOTcamp, що стартувала 12 вересня, шукали ідеї технологічного стартапу з комерційним потенціалом, що могли б бути цікавими для розвитку Харкова з потенціалом подальшого масштабування. Підписатися та слідкувати за новинами Startup Kharkiv можна за посиланням https://startupkharkiv.com/


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі