Україна призупиняє експорт спирту

Україна призупиняє експорт спирту
ДП "Укрспирт" припинило відвантаження спирту на експорт. Таке рішення прийнято керівництвом підприємства в зв'язку з підвищеним попитом на медичний спирт в Україні через поширення вірусу COVID-19, повідомляє прес-служба підприємства, пише видання Дело.

"Ми прийняли державницьку позицію - в першу чергу подбати про українців. Через пандемії коронавируса ми спостерігаємо підвищений попит на медичний спирт не тільки всередині країни, а й ззовні. Тому ми вирішили призупинити експорт спирту. Спочатку потрібно повністю забезпечити ринок України. Неприпустимою вважаємо ситуацію, коли б до нас звернулися медичні установи з проханням продати спирт, а у нас його не було. Тому дбаємо про потреби нашої медичної сфери ", - повідомив в.о. директора ДП "Укрспирт" Сергій Блеськун.

За його словами, експорт буде відновлено після того, як повністю забезпечать внутрішній ринок України. Про дату початку відвантажень обіцяють повідомити додатково.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року Кабінет міністрів України заборонив експорт медичних масок та інших засобів захисту через зростання попиту на них серед українців. Це зростання попиту пов'язане з коронавірусів. Заборона набула чинності з 12 березня 2020 року. Він буде діяти формально до 6 червня 2020 року.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі