В травні пасажиропотік харківського аеропорту відновився на 84%

В травні пасажиропотік харківського аеропорту відновився на 84%
Пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Харків» у травні 2021 року досяг 95,9 тисячі — 84% від показника 2019 року. Щомісяця аеропорт стає ближчим до докарантинних показників, адже відкриваються нові напрямки, а обмеження низки країн послаблюються.

Минулого травня перельоти всередині країни та за кордон були заборонені, тож статистику цього місяця ми порівнюємо з 2019 роком.

Кількість міжнародних рейсів, виконаних з аеропорту цього травня, склала 95% від показника 2019 року. Відбулося 318 вильотів за міжнародними напрямками, якими скористалися 88,7 тисячі осіб. Кількість внутрішніх рейсів зросла на 6% до 154, ними скористалися 7,2 тисячі пасажирів.

Усього з аеропорту виконалося 472 вильоти, лише на 8 менше, ніж у травні докарантинного року.





Найпопулярнішими напрямками травня стали Анталія, Стамбул, Шарм-ель-Шейх, Київ і Хургада. Українці відкрили сезон відпусток і активно літали до Туреччини та Єгипту.

Напрямки, що відкрилися в травні

У травні авіакомпанії SkyUp Airlines та Wizz Air відкрили три регулярні напрямки з Харкова до курортних міст:
• Ларнака (Кіпр) від 2 132 гривень у SkyUp Airlines та від 939 гривень у Wizz Air,
• Батумі (Грузія) від 2 485 гривень у SkyUp Airlines;
• Тирана (Албанія) від 2 431 гривні у SkyUp Airlines.
Ціна вказана на квитки в один бік без урахування багажу.

Окрім цих рейсів, у літньому сезоні з Харкова доступні прямі регулярні перельоти до Тивата (Чорногорія), Бургаса (Болгарія), Тбілісі (Грузія), Бодрума, Стамбула (Туреччина), Одеси, Києва, а також чартерні рейси до міст Туреччини та Єгипту. Квитки можна придбати на сайтах перевізників, у туроператорів, на сайті аеропорту та в авіакасах за номером 0 800 303 803.

Перед плануванням закордонної подорожі перевірте правила відвідування потрібної країни та правила в’їзду в Україну.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі