Вкладиші в спальник — для чого потрібні та які бувають?

Вкладиші в спальник — для чого потрібні та які бувають?

Вкладиш в спальник допомагає відчити себе в поході комфортніше, підвищують рівень гігієни в похідних умовах. Досвідчені туристи частіше носять із собою тільки спальник, щоби не збільшувати вагу рюкзака. Проте, вкладиші мають багато переваг, які ми наведемо нижче.


Чому варто обрати вкладиші для спальника?


Серед основних переваг лайнерів для спальника такі:



  • простий догляд,

  • високий рівень гігієни,

  • альтернатива постільній білизні,

  • підвищений рівень теплоізоляції.


В похідних умовах важко дотримуватись гігієнічних стандартів, але якщо з вами буде лайнер, ночувати в палатці буде набагато приємніше. Лайнер захищає тканину спального мішка від бруду, частинок шкірного жиру, крові, яка може виділятися із дрібних порізів або подряпин. Це значить, що вам буде набагато простіше доглядати за спальним мішком, рідше його прати. З цієї ж причини вкладиш буде просто незамінним аксесуаром, якщо ви берете спальник напрокат.


Зручний аналог постільної білизни


Вкладиш у спальний мішок точно вам знадобиться, якщо ви плануєте ночувати у гірських прихистках на туристичних маршрутах. В таких закладах видають ковдри та подушки, а ось постільна білизна там — рідкість. Тому чистий лайнер стане в нагоді, допоможе зробити ночівлю комфортнішою.


Лайнер вигідно придбати не тільки туристам, а й людям, що багато мандрують різними містами. Постільна білизна в різних готелях та хостелах не завжди відповідає нашим вимогам, тому лайнер дуже виручить у подібних ситуаціях.


[c]

Тепло та комфорт у будь-яких умовах


Не всі виробники спальних мішків використовують для виробництва внутрішнього шару м'який та тактильно приємний матеріал. Частіше обирають тканини, що мають більш утилітарні характеристики: невелику вагу та міцність. Тому лайнер може відчутно підвищити рівень комфорту, оскільки тканина спальника не буде липнути до шкіри.


Лайнер може підвищити теплоізоляційні властивості спального мішка. Однак, тут треба бути акуратними у виборі і ретельно вивчати характеристики, вказані виробником. Найчастіше вкладиші для спальників виготовлюються із тонкої тканини без ворсу, теплоізоляційні властивості котрої еквівалентні одному комплекту тонкої натільної білизни.


Зручна заміна спальника


Якщо ви плануєте мандрівку в жаркому кліматі, можна обійтися взагалі без спальника, тільки одним лайнером. Його теплоізоляційних характеристик достатньо, щоб влаштувати комфортну ночівлю при температурі +18-20 градусів.


Інтернет-магазин Terra Incognita пропонує широкий асортимент лайнерів до спальника від брендів Cocoon, Deuter, Hannah, Salewa, Sea To Summit, Terra Incognita, Trimm. Лайнери доступні форми кокон чи ковдра, в різних цінових категоріях. Якщо ви шукаєте бюджетний вкладиш, зверніть увагу на продукцію бренду Cocoon. Вироби виготовляються із бавовни, тому спати під ними дуже комфортно та приємно.


Лайнери Sea To Summit відрізняються вищою ціною, але для їх виготовлення використані бавовна та шовк, котрі значно підвищують рівень комфорту використання.


_____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі